Managed hosting door True

Whitepapers

De multicloud: waarom een cloud niet langer genoeg is

De multicloud: waarom een cloud niet langer genoeg is
TypeWhitepaper
Datum19 juni 2018
TaalNL
BedrijfUniserver
Onderwerp Datacenters
Cloud Computing

De wereld beweegt zich sneller dan ooit. Om als organisatie in hetzelfde tempo mee te kunnen bewegen, is een wendbare IT-omgeving nodig. Zoals bekend, speelt de cloud hierin een belangrijke rol. Maar hoe zet je de cloud nu precies op een optimale manier in? Iedere organisatie is namelijk anders. Een eenduidig antwoord op deze vraag is er daarom niet.

Niet alleen tussen, maar ook binnen organisaties bestaan er bovendien grote verschillen in IT-behoeften. Deze zijn vaak niet te vervullen door het selecteren van slechts een enkele cloudprovider. Clouddiensten verschillen onderling vaak sterk en waar de ene leverancier bijvoorbeeld voordelen biedt op het gebied van compliance en data-soevereiniteit, biedt de ander juist kosten- en schaalvoordelen. Dit heeft onder andere te maken met de ontstaansachtergrond van de verschillende cloudomgevingen. Zo heeft Amazon de eigen webshop en Microsoft Azure de Office 365-omgeving als basis. Lokale cloudaanbieders hebben vaak de Nederlandse wet- en regelgeving als focus.

Om daadwerkelijk te kunnen profiteren van de voordelen van de cloud, zullen organisaties per workload gaan kiezen welk cloudplatform het meest geschikt is. Op deze manier creëren ze een infrastructuur die bestaat uit verschillende cloudservices. Dit wordt ook wel een multicloudstrategie genoemd. In deze whitepaper leggen we uit waarom een multicloudstrategie de toekomst heeft en hoe je als organisatie de juiste combinatie van cloudproviders kunt samenstellen.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Uniserver) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.