Managed hosting door True

Whitepapers

Internetbedrijf Foursquare stimuleert groei dankzij hybride cloud-oplossing

Internetbedrijf Foursquare stimuleert groei dankzij hybride cloud-oplossing
TypeReference Case
Datum16 oktober 2014
TaalNL
BedrijfEquinix
Onderwerp Cloud Computing
Big data
Digital Workplace
Datacenters
Management
Datamanagement
Foursquare is de social media-app waarmee je incheckt op locaties en aanbevelingen ziet voor horeca en bedrijven in de omgeving. En zoals veel internetbedrijven gebruikte Foursquare tot voor kort Amazon Web Services (AWS), een van de bekendste en grootste clouddiensten ter wereld.

Echter liepen de Foursquare engineers gaandeweg aan tegen de beperkingen van de AWSinfrastructuur. De limiet aan transactieverwerkingscapaciteit, netwerktransmissiesnelheid en schijfperformance leidde tot extra inspanningen en kosten. Daar moest wat aan gedaan worden. Ook wilde Foursquare meer controle over het technologieplatform en meer zicht op de netwerkperformance.

Uiteindelijk ging Foursquare in gesprek met Equinix en werd besloten om het platform naar een hybride cloud over te brengen, dus een mix van AWS en servers in een Equinix datacenter. Foursquare gebruikt nu servers en analysecapaciteiten op maat, terwijl de Amazone cloud in gebruik blijft voor datawarehousing en pieken in workload.

De databaseperformance is verdubbeld terwijl de kosten laag blijven en met meer controle over het platform en meer inzicht in de netwerkperformance is Foursquare gereed voor de toekomst en verdere groei.
Wanneer je dit reference case downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Equinix) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.