Managed hosting door True

Whitepapers

IT-innovatie in de zorg: Nieuwe vraagstukken én antwoorden

IT-innovatie in de zorg: Nieuwe vraagstukken én antwoorden
TypeWhitepaper
Datum 8 april 2021
TaalNL
BedrijfHPE
Onderwerp Digital Transformation
Digitalisering leidt zowel voor patiënten als zorgverleners tot een efficiëntere en aangenamere gezondheidszorg. Precision medicine, e-health, predictive analytics, IoMT en mobiel werken: de medische wereld rekent op technologie om vandaag én morgen een efficiëntere zorg te garanderen.  

Nieuwe technologieën leggen echter een enorme druk op de onderliggende infrastructuur en brengen nieuwe security-vraagstukken met zich mee. Het is daarom cruciaal dat het IT-fundament niet alleen voldoende stevig en betrouwbaar, maar ook toekomstbestendig is.  

In de praktijk focussen zorginstellingen zich echter nog te weinig op het ‘future proof’ maken van hun infrastructuur. In plaats daarvan zijn IT-afdelingen voornamelijk bezig om hun huidige omgeving in stand te houden. Dat brengt uitdagingen met zich mee. Als een omgeving uitvalt, zijn de gevolgen vaak niet te overzien: gegevens zijn niet beschikbaar, operaties worden uitgesteld en patiënten worden gewoon naar huis teruggestuurd.  

De COVID-19-crisis zorgt er bij veel organisaties voor dat vernieuwing onder druk staat. Projecten worden uitgesteld en er wordt hier en daar gesneden in de kosten. In veel bestuurskamers is echter wel duidelijk dat innovatie noodzakelijk is om de juiste zorg te kunnen blijven leveren. In deze gids lichten we enkele zorginnovaties toe en formuleren we een antwoord op de meest recente IT-vraagstukken.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (HPE) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.