Managed hosting door True

WhitepapersDetails

Security Research Paper: inzicht in het gebruik van 'honeypot technologie'

Security Research Paper: inzicht in het gebruik van
TypeWhitepaper
Datum 5 januari 2018
TaalEN
BedrijfSANS Institute

Honeypots zijn systemen die specifiek zijn ontworpen om onwelkome gasten, indringers in een netwerk te misleiden en zijn inmiddels geëvolueerd in een veelvoud aan verschillende smaken die al uitgebreid onderzocht en beschreven zijn.

Hoewel er een schat aan academisch onderzoek op het gebied van Honeypot technologie bestaat, is er een gebrek aan gegevens met betrekking tot het praktische gebruik van deze technologie. Het doel van deze studie was dan ook het opvullen van de gaten in beschikbare informatie over het gebruik van Honeypots in de praktijk.

Een ander doel was het achterhalen en beter begrijpen wat security professionals van Honeypot technologie vinden. De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via een enquête die is verspreid onder professionals op het gebied van informatiebeveiliging.

Dit onderzoeksrapport bevat details over het ontwerp van de enquête, de verspreiding ervan, de analyse van de resultaten, de inzichten, de geleerde lessen en twee bijlagen: de enquête in zijn geheel en een samenvatting van de verzamelde gegevens.

Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Whitepapers op onderwerp